A PlasticPrint tevékenységi körei

Röviden : Alkatrész gyártás tervezés, egyedi ötletek megvalósítása, kulcstartók készítése, kisebb használati, és dísztárgyak létre hozása.

Hosszabban:

A PlasticPrint egy nagyon egyszerű oknál fogva lett létre hozva.

Számtalan esetben találkozhatunk olyan konyhai eszközzel, aminek a nyomó, tekerő gombja leesett, eltört. Zuhany kabinokkal, amiknek az ajtó záró rendszere eltört, tönkrement. Háztartási, vagy ház körüli eszközökkel, gyerek játékokkal, amiknek alkatrészei sokszor eltörnek, elvesznek. Ezekhez az eszközökhöz sokszor már a megvétel után pár évvel is lehetetlen alkatrészt találni, mert vagy nem gyártanak, (hiszen akkor nem kellene újat venni), vagy már az üzletház sem létezik, ahol vásároltuk, hiszen gyorsan változik a világ. Sok esetben pedig nem adnak egy-egy alkatrészt külön, hanem egy egész egységet kell megvenni ahhoz, hogy újra használjuk a szükséges, vagy éppen szeretett eszközt.

Sokszor, szerelés, barkácsolás, vagy a háztartás rendezgetése közben arra jövünk rá, hogy ide, vagy oda kellene valami speciális tárgy eszköz. Lehet ilyen egy kábel rendező, egy fali tartó a locsoló slagnak, vagy bukósisaknak. Rengetegszer születik igény  egyedi ötleten alapuló dísz tárgy kapcsán is, például egy személyre szóló ajándék tárgy, váza, telefon tartó…stb.

Van amikor egy prototípust, egy műszaki alkatrészt kell modellezni, majd kézzel foghatóvá tenni.

 

A PlasticPrint 3D nyomtatás ezeknek az igényeknek igyekszik eleget tenni, és megmenteni egy-egy szertett, szükséges tárgyat, vagy éppen valóra váltani egy egyedi elképzelést.

Sorozat gyártást is vállalunk, akár már meglévő fájlból bérnyomtatás formájában is.